Treningshelg med både opp- og nedturer for Team Ripel’n

Ny sesong
Marius Ripel Jensen ser fremover mot ny sesong

Siste helgen i april var det klart for årets første treningsrunde på Anderstorp for fjorårets rookie-komet i norsk roadracing, Marius Ripel Jensen. En helg som bød på både oppturer og nedturer.

Fredagen regnet det en del og det ble dermed mye kjøring på vått føre. Et føre som Marius trives godt på og denne helgen var intet unntak. Rundetidene var stabile og gode. Faktisk hele 8,5 sekund bedre enn nestemann. Dessverre endte dagen i et krasj. Det sies at dieselsøl fra bergingsbilen kan være årsaken. Marius karakteriserer det som et lite krasj, i den grad en high-sider i 90 km/t noen gang kan det da. Etter forholdene gikk det relativt bra med både fører og sykkel. Men, både skadene på sykkel og smerter i ribbeina, gjorde at han måtte stå over lørdagens første trening.

Trening Anderstorp
Mange gode tips fra Spanske Andrés Arahuete Rodríguez

Treningsløp på lørdag

På lørdagens andre trening var man klar igjen til dyst. Da skulle det også være treningsløp og siden lørdagens første trening dannet grunnlag for startspor, måtte Team Ripel’n starte fra 15. startspor. Aldri så galt at det ikke er godt for noe, heter det som kjent i et gammelt ordtak. Offensiv i hodet som han er, Marius, så han på dette som en ekstra god mulighet til verdifull starttrening. Tidligere har Marius fortalt oss at akkurat dette med å sette gode kvalifiseringstider og få gode startspor har vært en liten akilleshæl for ham. Derfor kan det å starte i andre eller tredje rekke fort bli en realitet også når sesongen starter.

Marius Ripel Jensen
Pga NM-regler må Team Ripel’n kjør med #12 i Norge denne sesongen.

Uten quickshifter

Med det i bakhodet har vi forståelse for Marius tankegang og at dette kan være verdifull trening. Helt vekke når det gjelder starter kan han nå likevel ikke være. For fra 15. startspor suser Marius gjennom feltet og kommer inn i første sving som nummer to!  Og det uten quickshifteren som de mangler deler for å fikse. Marius vant dette løpet.

Les også:   Nykomling med talent

Resten av dagen går med til å teste ut nye dekk fra Dunlop. Teamet har valgt å prøve en annen profil på bakdekket, og forlater 195/55 til fordel for 205/60.

Fikk godfølelsen

Dag tre er heller ikke optimal, til det krangler ribbena altfor mye. Det blir likevel både trening og løp. Gradvis begynner han å finne seg til rette med den nye dekkprofilen og rytmen kommer tilbake. Også i søndagens løp er det 15. startspor. Selv om starten ikke var like eventyrlig som på lørdagen, er det en god start. Inn i første sving som nummer 9 er imponerende. Dermed var det bare å jobbe seg oppover i feltet. Slitsomt, ifølge Marius. Slitsomt eller ikke, han gjorde en kjempeinnsats og kjempet seg inn til en andreplass i løpet. Noe han selvsagt er veldig godt fornøyd med.

Team Ripel'n
Tror han er litt glad i den sykkelen 🙂
Foto:Privat

Så, etter en litt trøblete helg,  reiser team Ripel’en 12 hjem med en god følelse. Både tidene og erfaringene med de nye dekkene gir grunn til å tro at det kan bli en kjekk sesong.

Nå fremover går det slag i slag. Allerede denne helgen, 12. – 14. mai, er det tilbake til Anderstorp for å delta i SM runden (svensk mesterskap) der. Sykkelen er tilbake i topp stand og Marius blir stadig bedre. Helgen etter der, 20. – 22. mai, står Våler for tur. Da er det klart for første løp i Norgesmesterskapet.

Vi i mc-pluss kommer selvsagt til å holde våre lesere oppdatert på hvordan det går begge disse helgene, så det er bare å følge med.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2692