Tredje NM runde på Karskoga i Sverige

Lars Miles Storaas
Lars Miles Storaas har også tid til litt opplæring av nye rekrutter en travel race helg.

Med seier til Hordaland i både Superbike og Superstock 600 i forrige rundes siste løp var det lov å ha litt forventninger til den tredje runden også. Midt i fellesferien var den lagt til Karlskoga i Sverige og dermed var det mange sterke svenske navn på startlisten også.

Karlskoga er en svingete og trang bane. Dette gjør at det faktisk er lite som skiller tidene mellom 1000 og 600 kubikkerne. Om det var dette som gjorde at man delte inn i tre divisjoner og kjørte en mix av 600 og 1000 i løpene vites ikke. Skikkelig frustrerende var det i hvert fall for dem som ser på sammenlagt listene. A-førerene i Superbike og 600 kjørte fortsatt separate klasser, men med mange svensker på startstreken var det enda vanskeligere å henge med i toppen.

Krise før trening

Det ble en kjempekrise før trening på fredag. En innleid kostebil lakk hydraulikkolje og i stede for å lage perfekte forhold, kjørte han 3 runder rundt banen og oljet den! Alle som har kjørt motorsykkel vet godt hva det betyr. For Stian Torp, Kenneth og Frida Birkeland fikk det følger. Kanskje ikke direkte på grunn av oljen, men den klusset det veldig til med sporvalg osv.

Superbike

Første del av helgen slet Team Ripel’n med å finne flyten og de gode rundetidene uteble. Det ble derfor en startplass litt bak i køen for Marius denne gangen. Han kjørte seg likevel opp til en fin fjerdeplass i lørdagsløpet. På plassen foran kom erkerival Henning Flathaug og sannsynligvis er det disse to som må gjøre opp om andreplassen bak suverene Ole Bjørn Plassen.

Marius Ripel Jensen
Marius Ripel Jensen bare mellomfornøyd etter runden på Karlskoga.

Enorm opphenting

Foran søndagens kvalifisering ble det gjort om på dekkvalget og vips hadde Ripel’n funnet go’ følelsen igjen. Andreplass på startlinjen bar bud om at noe større var på gang igjen. Foran dette løpet hadde han valgt å prøve ut en litt annen kjøreteknikk ved å bruke andre gir mer enn vanlig i noen av svingene. Dessverre slo dette feil ut og fronten begynte å kjøre ifra. Et forsøk på å ta igjen det tapte i en av de svingene han følte seg trygg i, slo helt feil ut. Det bar rett ut av banen, men han klarte heldigvis å holde seg på hjulene. Han kom inn på banen igjen som nummer 24 og nest sist i feltet. Til tross for at han ikke følte at han fikk opp tempoet igjen, klatret han raskt i feltet. På en trang bane tråklet han seg opp fra 24. plass til 10. plass gjennom mange friske forbikjøringer. Hadde det vært to runder til hadde han nok klart å klatre helt opp til en 6 plass. Det er noe som er verdt å ta med seg i fortsettelsen.

Dermed ble det ikke den helt store helgen for Team Ripel’n denne gangen og han er nok skuffet av å ha tapt såpass mange poeng til rivalene.

Anders Valle, som stod over runden på Rudskogen, var også på plass på Karlskoga og kjørte inn til hhv 25. og 18. plass i det nesten 30 sykler store superbike feltet.

Notøy Racing
Marius Notøy fornøyd med helgen.

Superstock 600

I denne klassen kjemper Marius Notøy, som vant siste løp i forrige runde, om en topp tre plassering sammenlagt. Han var derfor litt skuffet da treningene i forkant bare gav ham 11. beste startspor i lørdagens løp. På den trange banen klarte han heller ikke å forbedre plasseringen sin og endte til slutt på en tolvte plass.

Foran søndagens løp var det ny kvalifisering og her klarte Notøy å komme seg opp til åttende beste startposisjon. Det gav også utslag i løpet og Notøy lå lenge som nummer fire, rett i ryggen til Stinus Viking Ødegård. To svensker klarte imidlertid å smette forbi og da løpet ble stoppet etter 10 runder pga krasj var Notøy på 6. plass.

Omstart i race 2

Også etter omstart fulgte Notøy opp. Fighten med blant annet Trym T. Johnasen var god og Notøy presset på og satte ny pers på 1.07.8 på den tredje runden. Etter totalt 11 runder måtte han likevel seg seg slått av Trym og fikk dermed en syvende plass i dette racet. Likevel er Notøy godt fornøyd med helgen. Han likte godt banen og selv om det kom noen svensker foran han på listen, regner han med at han fortsatt er fult med å kjemper om en plass på pallen sammenlagt i Superstock 600. Han beviser at seieren på Rudskogen ikke var tilfeldig i og med at han er tredje beste nordmann i det siste racet.

Kristoffer Valle Mellingen kjører også i denne klassen og lørdagen kjørte han inn til en 19. plass. Søndagen fullførte han ikke løpet.

Birkeland
Line-up i teltet til familien Birkeland. Fra venstre: Kenneth, Frida og Jan Inge sine sykler.

Flere fra Hordaland

Hele familien Birkeland var også på plass i Sverige denne helgen. Denne gangen var det far sjøl, Kenneth Birkeland som kom hjem med de beste resultatene. I lørdagen løp klinket han til med tredjeplass i Scandinavian Open Div 2 og ble med det eneste vestlending som fikk pokal med hjem denne helgen. Søndagen krasjet han fra en fjerde plass.

Kenneth Birkeland godt fornøyd med tredje plass i Scandinavian Open på lørdagen.

Delegasjonen fra Hordaland sin yngste deltaker og stadig eneste jente, Frida Birkeland, deltok i klasse A2 og tok to fjortende plasser. Blant jentene kom hun inn som nummer fem i begge løpene.

Frida Birkeland i fult driv.

Jan Inge Birkeland, som hadde to plasseringer på pallen i forrige runde, måtte denne gangen nøye seg med en 4. plass og en 8.plass i Div 3.  I samme klasse deltok også Stian Torp og Raymond Olsen. Her fikk Stian en finfin 4. plass søndagen, mens han ikke fullførte løpet på lørdagen. Raymond brøt i begge løpene.

Gledelig var det også at Eldar Hagenes var på plass denne gangen også. Etter å ha fått sykkelen delt i to på Rudskogen forrige runde, gjennomførte han to trygge løp rundt midten av feltet. Begge dager på ny sykkel.

Tredje runde av Scandinavian Open

Frida og Kenneth deltok også i onsdagens Runde 3 av Scandinavian Open på Karlskoga. I løpet av den uken de var på Karlskoga motorstadion presset Frida stadig sin personlig beste rundetid nedover . Også i løpet gikk det bra. Fra 11.startspor kjørte hun seg opp en fin 9.plass i A2 klassen. Hun var med det tredje beste norske fører og beste jente.
Fra niende startspor i Div 2, kjørte Kenneth seg opp til en flott sjette plass og ble også nest best av de norske.
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2692