Ny seier for Marius Ripel Jensen

Marius Ripel Jensen øverst på pallen igjen.

Marius Ripel Jensen slo til med karrièrens andre seier i forrige helgs NM runde i Superbike på Artic Cirkel Raceway, ACR. Også Frida Birkeland begynner å vise stor fremgang nå og tok en flott andre plass i debuten i jenteklassen.

På vått føre er Team Ripel’n helt i toppen i Norge

Det var en glad og fornøyd, Marius Ripel Jensen, etter seieren i søndagens løp. På svært vått føre gikk han helt til topps i Superbike klassen. Ikke, like suverent som forrige seier på Rudskogen, men etter et jevnt og tett løp. Hele veien fra start til mål var den en kamp mellom Ripel’n og hjemmefavoritt Kim Arne Sletten. En kamp der altså Ripel’n trakk det lengste strået til slutt. Bak disse to kontrollerte Ole Bjørn Plassen inn til tredjeplass og sikret seg dermed også sammenlaget seieren allerede før avslutningshelgen på Rudskogen.

Fornøyd etter en litt trøblete helg

Men, det kunne gått enda bedre for team Ripel’n denne helgen. På det våte føre var han nemlig med å dominerte fra første stund på ACR. Tidene lå hele tiden i toppen og de argeste konkurrentene i sammendraget, Fagerhaug og Spjeldnes, lå betryggende bak.

På kvalifiseringen foran lørdagens løp var han nest best. Men, så skjedde det som ikke skulle skje. Banen begynte å tørke opp og det ble plutselig ikke opplagt hvilket dekk man skulle kjøre med lengre. I liket med mange, valgte Team Ripel’n å starte med slicks bak og regndekk foran. Det gikk fint i fem runder der Marius ledet løpet. Derfra og inn var det imidlertid vanskelig. 20 sekund bakfra kom Plassen og blåste forbi teten med sine slicks på den stadig tørrere banen.

 

Slik så dekket ut etter 16 runder på en opptørkende ACR

Lenge så det imidlertid ut som Ripel’n skulle ro i land en fin tredjeplass, men på siste runde ville ikke framdekket mer og dermed gikk det rett i asfalten med både sykkel og fører.  Slett ikke bra med tanke på sammendraget.

Frida med fantastisk fremgang.

Frida Birkeland var på ACR for første gang denne helgen og hun likte seg godt. Hun følte seg stadig tryggere og forbedret tidene sine så å si for hvert eneste pass. Hele 16 sekund kjørte hun ned tidene sine i løpet av de tre dagene.

En god helg for Frida Birkeland på ACR

Hun deltok i tre løp og fullførte alle. Det var de siste to løpene i A2/Junior Norgescupen, i tillegg til et løp i jentecupen som kjørte sammen med klasse c.

Knall debut i ny klasse

Det var aller første gang hun deltok i jentecupen og det endte likegodt med pokal for andre plass. Slett ingen dårlig debut. Første løpet i A2 gikk ikke helt etter forventningene, men i A2 løp nr.2 denne helgen startet hun som nr.10 og endte som nr.8 og er godt fornøyd med det.

Pokal og sjampis i første løp i klassen

Frida har kjørt mye i det siste og vi i MC+ merker en stor endring fra den sjenerte jenta vi traff på Rudskogen før sommeren. Nå er det tydelig at hun er både ivrigere og mer engasjert.  Hun også forteller at det blir gøyere og gøyere etterhvert som fremgangen kommer. Hun takker også mentoren deres, Javier Vaźquez Gil, for å hjelpe de med treningen. Han har gitt de mange nyttige tips som har vært med å gi Frida den fremgangen hun har hatt. I tillegg er Javier også mekanikeren i Birkeland racing team.

Frida har tatt store steg denne sesongen og synes det bare blir gøyere for hver gang

Problemer med å skaffe dekk

At det var masse regn denne helgen er det ingen som er uenige om. For Kenneth Birkeland sin del gikk trening fredag fint, men de slitte regndekkene måtte byttes etter lørdagens kvalifisering. Problemet var bare at alle aktører var utsolgt for regndekk! Et problem mange skulle få problemer med denne helgen.  Kenneth fikk låne et brukt bakdekk til løpet på lørdag, men endte med bakhjulslipp og kræsj få runder inn  i NC 1000 løpet… resten av helgen gikk med support av datteren Frida.

Kenneth Birkland slet med regndekkene denne helgen

Det var også flere deltakerne fra området rundt Bergen som deltok, men vi har ikke fått noen rapport fra disse gangen.

 

3 Comments

  1. Vi har ikke overhodet noen unnskyldning for 2 dårlige løp på Karlskoga!. Det er vårt første år i Superbike og vi lærer stadig vekk!. Til og bare ha kjørt sykkel i 1 år så er vi strålende fornøyd og vi skal utvikle oss ? så skal vi nokk lære kjøre fort en dag? håper vi kan møtest til noen runder i lag?

  2. Altid noen unskyldninger fra vest i karlskoga gikk det dårlig 2 ganger i samme sving men da hva det tørt gitt hehe da går det ikke fort m rippelen.

Kommentarer er lukket.