Rå debut for Team Ripel’n i Svensk Mesterskap

Marius Ripel Jensen
Team Ripel'n er meget fornøyd med pallplass i debuten på Anderstorp

Det ble en dramatisk og begivenhetsrik helg for Team Ripel’n på Anderstorp. I sitt aller første møte med Suberbike klassen i SM (svensk mesterskap) er Marius med å sette sitt preg på arrangementet hele helgen. Norrbaggen fikk virkelig vist seg fram hos nabofolket.

Allerede på fredagens treninger fikk Marius vist seg fram. Etter en litt forsiktig start på den første treningen, kjørte han seg stadig tettere opp mot teten. Tidene ble stadig bedre og på den tredje treningen var forspranget på knappe 2 sekunder til den regjerende svenske mesteren, Daniel Falemo, redusert til 0,2 sekund. Han hadde også satt ny pers med 1.34.8. Foran denne treningen hadde han byttet til nye dekk og det hjalp tydeligvis. Status etter første dag var nest beste tid og en strålende fornøyd debutant.

Gode treningstider
Meget god stemning etter fredagens trening

På lørdagens kvalifisering slet Marius med dugg i den nye hjelmen og slet med å sette de gode tidene. Til slutt måtte han i depotet og bytte til den gamle hjelmen. Da klarte han å sette en så pass god tid at han fikk fjerde plass og dermed den siste plassen i første rekken.

Krasjet fra pallen

Starten var god og var først inn i første sving. Han slet imidlertid litt med farten de første rundene og falt etterhvert ned til femte plass. Etter fem runder så det ut til å løsne og han fikk sin første 1.34 runde. Deretter gikk det bare fortere og fortere. På lave 1.34 runder kneppet han stadig inn på de to syklene foran seg og var for alvor med i kampen om den siste plassen på pallen.  Bakover var det ingen trusler med nærmeste konkurrent over 10 sekund bak.  

På den ellevte runden setter Marius dagens bestetid på sektor 1 og det virker som han er i ferd med å kunne klatre på resultatlisten. Nå er han virkelig på hugget og det ser ut til at han skal ta over tredjeplassen. Joakim Linhardt kjemper hardt, men Marius bremser sent inn mot en sving og ser ut til å gå forbi på inner’n. For sent viser det seg. For idet Joakim svinger inn må Ripel’n bremse kraftig for å unngå sammenstøt. Han låser framhjulet og går i bakken. I fallet tar han med seg Joakim og begge går av banen. Løpet blir dermed rødflagget (stoppet) og det betyr at resultatlisten blir som siste passering før man flagget. Dermed ender løpet med en femteplass for Marius. Litt surt når han var sånn i støtet, men samtidig er det viktig å holde hodet kaldt og ikke ta unødige sjanser.

Se starten her. Start race 1

Begge to kommer relativt greit fra krasjen og kan stille til start også i søndagens race. På kvalifiseringen til dette løpet er det vått. Marius sitt favoritt føre. Han viser også raskt gode takter og setter tidlig en knalltid og kjører inn i depotet etter bare syv runder. Da har han andre plass i feltet og det ligger an til førsterekke start i dag også. For å spare dekk blir han sittende der resten av kvalifiseringen og må se at han blir skjøvet ned til 5 startspor. I praksis betyr det rett bak beste startspor, noe som slett ikke er ille.

Lars Miles Storaas
Mekaniker Lars Miles Storaas fikk nok å gjøre i helgen

Enda en kanonstart

Før løpet har det tørket opp og det blir, dessverre etter Marius sin mening, tørt race. Også i dette løpet får han til en fantastisk start og er andre mann ut av første sving. Denne plassen holder han til slutten av runden før han må slippe en mann forbi seg. Han holder imidlertid fortsatt følge med teten og det er tett når gårsdagens vinner kommer som en kule bakfra og kjører forbi på samme sted som Jesper Hubner gjorde på runden før. Men Marius biter seg fast og vil ikke slippe teten.

Som en trio jager de hverandre til Marius klarer å ta revansje å kjører forbi Jesper på samme sted. Daniel Falemo har nå fått ett lite forsprang og tar opp jakten på lederen, Jari Tuovinen. Marius klarer ikke å følge Daniel, men øker stadig avstanden bakover til Jesper.  Selv om han tidvis tok innpå Jari, som nå var på andre plass, ble det klart at det ikke var mulig å hente noen plasseringer. Han velger derfor å heller trygge tredjeplassen de siste rundene. Tross alt kjørte han med samme dekkene som i racet dagen før og det var ingen grunn til å ta sjanser.

Datalogg
Det jobbes både seint og tidlig, her sjekkes dataloggen

Løpet ble filmet av Sindre Ripel Jensen og du kan se det her SuperBike Race 2

Utvikling som bærer bud om noe stort

Dette var en helg som Marius og hele teamet virkelig kan være stolt av. Vi ser at han lærer veldig fort og ikke er han redd heller. I lørdagens løp kjører han runde på runde som er 0,5 sekunder under hans personlige beste og viser god stabilitet. Søndagen tar han enda nye steg og presser sin egen banerekord ytterliger ned ved å kjøre på en 1.34.0 runde. Vi kan ikke si annet en at vi gleder oss til fortsettelsen.