Open House hos Harley-Davidson Bergen

Open House på Harley-Davidson i Åsane i går og grillmannskapene er i full sving.

Harley-Davidson Bergen inviterte til Open House i sine lokaler i Åsane i går. En fullpakket parkeringsplass med motorsykler rundt hele bygningen tydet på at dette var et populært tiltak.

Arrangementet fant sted mellom klokken 10 og 16 og med gode værmeldinger i forkant lå alt til rette for godt fremmøte. Det viste seg å holde stikk, for da vi ankom rundt klokken 13 lå grillrøyken allerede tett rundt inngangspartiet. Mange av de tilstedeværende tilhørte HOG Bergen Chapter og mange av disse hadde startet rigging allerede før klokken slo 9. Turnusene i grillteltet fordelte de også seg i mellom. Gruppen har tilgang til et møtelokale i butikken så muligens er innsatsen deres en form for pay back for bruken av det flotte og innbydende lokalet.

Ikke mye annet enn Harley å spore på det tettpakkede parkeringsområdet.

Merkevarebygging

Harley-Davidson har lenge vært særdeles god på merkevarebygging, og Harley-folket later til å være en svært lojal kundegruppe. En rundtur på det tettpakkede parkeringsområdet viste også med all mulig tydelighet at her var de blant sine egne. Knapt en håndfull sykler av andre merker var å se.

Monica og Paul Johansen er begge medlem av HOG-Bergen Chapter og tok sin tørn i grillteltet.

Fremhevet det sosiale

Betegnelsen stinn brakke blir kanskje feil å bruke om arrangementet i denne sammenheng. For selv om det var et jevnt sig av folk inn og ut av butikken, så var det på uteplassen det meste skjedde. Flere av dem vi snakket med fremhevet også at dette var en viktig sosial happening nå i starten av mc-sesongen, både for Harley-eiere og andre nysgjerrige. Med bare én uke igjen til den store vårmønstringen på Festplassen er det vel også mange som kjenner på den gode vårfornemmelsen i disse dager. På uteplassen stod det også flere nye modeller på utstilling, og mange benyttet anledningen til å prøvekjøre dem.

Fra V: Marte Håvardstun, Elisabeth Takøy Olsen og Merethe Holthe. Både Marte og Merethe hadde vært med å rigge fra klokken 9. Alle tre hadde nettopp tatt ut syklene sine etter vinterlagring og tatt årets første tur.

Street Rod

På vårt forrige besøk i butikken ble vi presentert den nye 2017-modellen, 750 Street Rod. En svært innbydende sykkel med mange av den moderne caféracerens kjennetegn. Til tross for speil på enden av styret gjør nettopp det brede styret at tankene gjerne føres mot en street tracker eller brat style. Definisjonene her er imidlertid flytende, så vi nøyer oss med å si at sykkelen i hvert fall har en svært sporty look. Vi var blitt oppfordret til å prøvekjøre den, og det var også intensjonen, men dessverre strakk ikke tiden til. Derimot fikk vi snakket med en som prøvde den, og som har bedre sammenligningsgrunnlag enn undertegnede når det gjelder Harley.

Sales Executive Ivar Erdal viser stolt frem den nye sjarmøren i stallen. Harley-Davidson 750 Street Rod 2017.

God komfort

Kristin Bjordal har hatt mc-lappen i rundt 20 år, og har kjørt aktivt i cirka 10 av dem. Hun er eier av en 883 Sporster Custom. Kristin var et stort smil da hun kom tilbake fra prøvekjøring, og måtte erkjenne at hennes egen Sportster falt igjennom mot den nye Street Rod. Det var en betydelig forskjell. Komforten var god, sykkelen lå svært bra på veien og den føltes veldig lett. Hun hadde også merket seg en imponerende akselerasjon. Imidlertid ville hun ha flyttet fothvilerne frem, men butikken var heller usikker på om dette lar seg gjøre. Kanskje heller ikke en veldig god idé tatt i betraktning sykkelens tiltenkte kjørestilling.

Kristin Bjordal er klar for prøvekjøring av 750 Street Rod.

 

Brødrene Kalle og Eystein Strand kjøpte seg hver sin Sporster for bare et par uker siden, og begge hevder å være svært fornøyde med valget.

Sporster Iron og Roadster

Vi snakket også med to brødre, Kalle og Eystein Strand, som var i butikken og tok ut to nye sykler for bare et par uker siden. Eystein er 24 år og har dermed akkurat alderen til å kjøre tung mc. Han valgte seg en Sporster Roadster 1200. Kalle på 20 år gikk for en Sportster Iron 883 med en nedstrupt motor som yter såvidt under 48 HK, som er det loven tillater. Begge hevder å være svært fornøyde med sine valg.

Bak disken traff vi Kenneth Midthun (til V.) og Erik Liebenberg som begge var klar på at arrangementet var en suksess. – Våren startet for meg i dag, hevdet Kenneth med et bredt glis.

Ingen oppbruddsstemning

I det vi satte kursen mot sentrum i 14-tiden var det to timer igjen til stengetid, men fortsatt var grillmannskapene i full sving. Folk stod fortsatt rundt i grupper og pratet, og vi så ingen tegn til oppbruddsstemning. Så langt vi kan bedømme må Harley-Davidson Bergen kunne notere seg en suksess med Open House 2017.

Harley-familie: Arild Flataker med datteren Angela.                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Linn Flataker fulgte etter samboer og datter på sin 2001 modell Sporster 883. Hun var ikke helt fremmed for tanken om å kjøpe ny sykkel.