Mc Vårmønstringen – motorsyklistenes nasjonaldag

Sol og etterlengtet temperatur sørget for et yrende folkeliv på mc-vårmønstringen på Festplassen.

Søndagens mc-vårmønstring, den 27.ende i rekken, fulgte god, gammel oppskrift.

Mc-folkets nasjonaldag var på mange måter akkurat slik vi ønsker den riktige nasjonaldagen skal være: Blide fjes, sol & varme, yrende folkeliv, is, pølser, brus og bunader. Riktig nok ikke bunad med husflidsøm, men skinndress og vest er folkedrakt så god som noen. I hvert fall på akkurat denne dagen.

Viktigste begivenheten

Rolling Thunder Mc Bergen er som alltid arrangør for det som etter hvert har blitt den største og viktigste begivenheten for motorsyklister både her i byen og distriktene rundt. Én mann er fast gjest hvert eneste år, nemlig den taletrengte representanten for Oslo Motor Show. Han gjorde også et nummer av at han hver gang, som én av få, kommer solbrent tilbake til hovedstaden etter sitt årlige Bergensbesøk. Det kan han også ha rett i, for vi har opplevd usedvanlig bra vær på dette arrangementet de siste årene. Det vil si, bortsett fra det ulykksalige året 2013 da vind og regn feide over Festplassen. Men også den gang ble programmet fulgt etter fastsatt plan.

Forhandlerne tilstede

Fast innslag på programmet er barn og ungdom fra Trial-klubben som hver gang makter å imponere med sine ferdigheter. Fast innslag er også mc- og utstyrsforhandlerne som alle vet at dette er en viktig arena å vise seg frem på. Noen av dem kunne også by på nyheter av året. Andre som stilte var representanter for Norsk Motorcykkel Union, Mc-politiet og Brannvesenet som stilte med to av sine veteranbiler.

Mingling

I det varme været ruslet folk rundt og tok til seg inntrykkene fra dette utrolige mc-mangfoldet. Her var det ikke noe tett og heseblesende program. Tvert i mot var det en bedagelig stemning som gir folk tid til å snakke med både kjente og ukjente og kanskje knytte noen nye kontakter. Helt frem til klokken 15, da stemmesedlene er levert, og priskåringen setter i gang.

7. klasser

Det premieres i 7. klasser hvor juryen tar seg av 6 av dem. Den gjeveste prisen, People’s Choice, bestemmes av folket selv. Klassene er: Åpen klasse, beste Japanske, Beste Europeiske, Beste Veteran, Beste Harley-Davidson og Beste Bygg.

Oslo Motor Show

Til å bedømme ut fra jubel og applaus, så lot det til at forsamlingen fant prismottakerne som verdige vinnere. Fire av de premierte ble også beæret med ekstrapremie og deltakelse på Oslo Motor Show 27. – 29. oktober. Det var det tydelig at de utvalgte satte stor pris på. Vi satser på å dekke også den begivenheten, når så langt kommer.

People’s Choice. Harley-Davidson fra 1919. Horst Plassa fra Oldtimers Mc er en gjenganger når det gjelder restaurering. Vel fortjent ble han tildelt den gjeveste utmerkelsen, Folkets Pris.

Med “Skriket” ble Henning H. Dyrkolbotn tildelt prisen Beste Bygg. Utganspunktet er en Triumph Speed Twin 500, 1954 modell. Henning er etter hvert blitt en pris-samler, både på Festplassen og på Motorklubbenes vårmønstring i tillegg til øvrige priser utenbys.

 

Beste Japanske.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
Beste Veteran.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Beste Harley-Davidson.                                                                                                                                                                                     
Beste Europeiske.

 

Armeringsjernet: Også Skallebank Mc blir representert på Oslo Motor Show.

 

Horst Plassa har nettopp mottatt prisen: People’s Choice. Han tar med sin Harley 1919 superveteran over til Oslo Motor Show i oktober.                                                                                                                                                                        

 

Åpen klasse.                                                                                                                                                                                                                             
Prisvinnerne.

 

5 Comments

  1. Dette er meget bra.En reportasje som tar det meste med seg fra A til Å. Etter å ha arrangert dette i 27 år er vi nok litt stolte over å ha et slikt sammensveiset team alt fra catering til sykkelstuere som gjør det at MC Vårmønstringen er mulig å få til.

    • Jeg vil selvfølgelig også takke arrangøren innsats år etter år,Willy. Dere er et flott team. Profesjonelt opplegg. Gleder meg allerede til neste år. Artikler som denne er med å styrke arrangementet. Og kjekt å lese når vinteren er her og vi trenge litt vitamin tilskudd.☺

  2. En flott beskrivelse av treffet med gode kommentarer og gjengivelse. Fin mix og flotte bilder. Takker også for hyggelig omtale av prosjektet jeg har hatt. Stå på. ☺

Kommentarer er lukket.