Mc- og bilforhandlere i samarbeid om superlørdag

Lørdag 13. mai var det Ride Bergen sin tur til å gjøre ekstra stas på sine besøkende. Det gjorde de blant annet med prøvekjøring, servering av grillmat samt foredrag. Arrangementet var et samarbeid med bilforhandlerne i samme område.

Ride Bergen, i samarbeid med bilforhandlerne BMW, Skoda og Volkswagen, arrangerte superlørdag i Åsane  13. mai.

Det var allerede godt med folk da vi ankom litt ut på formiddagen og mange hadde allerede rukket å ta plass i grillteltet. Inne i butikken var det et rikholdig utvalg av både sykler, utstyr og tilbehør. Så er da også Ride Bergen forhandler av flere merker, som BMW, KTM, Kawasaki og Husqvarna.

BMW GS R 1200 virker å bare øke i popularitet.

Populær adventuresykkel

Salgssjef og medeier Terje Bøe kan fortelle at de denne dagen har solgt en BMW R nine T samt en K 1600 GT. Den absolutt mest populære av de tunge motorsyklene er likevel BMW R 1200 GSA. Og da spesielt Triple Black modellen. Om du skulle ønske deg akkurat en slik, kan de kanskje skaffe én til, men deretter blir det lengre ventetid.

Tragisk dødsfall

Bedriften har nylig opplevd sjokket ved brått å miste en god kollega. Det var en i staben på verkstedet som plutselig døde. Tomrommet blir vanskelig å fylle, og kanskje må de se til utlandet for å finne en erstatter. Det er særlig tungt å miste en kollega når man jobber så tett i en liten stab. Heldigvis har kundene vist stor forståelse for situasjonen. Bøe kan også forsikre at de alle, og særlig verkstedet jobber på spreng for å komme a jour.

R nine T

I tillegg til sine adventure og touringmodeller har BMW i den senere tid også satset friskt på den ganske så urbane trenden med scrambler og caféracermodeller. Hele fire modeller finnes i dette segmentet. R nine T racer, R nine T urban g/s , R nine T scrambler og R nine T pure.
Helt siden de ble lansert har undertegnede vært nysgjerrig på disse, og da særlig på racer-modellen. På mc-messen i Lillestrøm tidlig i mars ble det bare anledning til å prøvesitte. Den gang var det også tydelig at disse vakte publikums interesse.

For dem som ikke kan se seg mett på mc, så passer det godt med påfyll av gratis grillmat.
R nine T racer. Undertegnede fikk bare prøvesitte denne under Lillestrøm-messen i mars. Endelig var tiden inne for prøvekjøring. Absolutt en het kandidat for dem som beveger seg innenfor caféracer segmentet.

Prøvekjøring

Terje Bøe viser villig vei, og trekker frem den hvite, delikate caféraceren ute på parkeringsplassen. Her får bare grillmaten vente, for dette har jeg sett frem til. Ganske så utypisk for BMW hevdes det at de her har latt utseendet gå foran komfort og funksjon. Jeg kan bare delvis være enig. Når det gjelder utseende er vi nok mange som mener det har falt heldig ut. Og angående funksjon og komfort bør den også komme godt fra det. Det vil jo uansett være urimelig å sammenligne en caféracer mot andre modeller. Da heller en sammenligning mot øvrige produsenters tilsvarende modeller. Også der burde den score høyt. For egen del innga i hvert fall sykkelen tillit fra første øyeblikk, i tillegg til at den var en ren fryd å kjøre. Særlig den sideveis vibreringen fra sylindrene i boxermotoren får frem smilet. Om du har mc-erfaring fra noen tiår tilbake, så bringer utvilsomt R nine T den gode retrofølelsen tilbake. For yngre førere holder det nok at det rett og slett er en kul sykkel. Det samsvarer også godt med hva vi overhørte fra et ungt publikum på mc-messen.

Den profilerte enduroføreren Pål Anders Ullevålseter er også en populær foredragsholder.

Pål Anders Ullevålseter

Høyt premierte Pål Anders Ullevålseter var også tilstede på superlørdagen. Enduroføreren, som var første nordmann til å gjennomføre Rally Dakar, fyller også andre oppgaver enn å promotere motorsykler. Han er også en svært populær foredragsholder. For tiden er han sterkt engasjert i et afrikansk skoleprosjekt i Dakar, og samler inn penger til dette formålet. Et arbeid som Ride forøvrig støtter økonomisk. Ut fra det vi fikk med oss da vi hastet videre, så hadde Ullevålseter et godt grep på publikum med sine historier fra turer og race i ørkenen.

Ride Bergen kan tilby et rikt utvalg av kjøreutstyr og tilbehør.                                                                                                                                                                                                                                                                
Ride Bergen har også et godt utvalg til den yngre garde.                                                                                                  
Publikum lyttet interessert til Pål Anders Ullevålseter.                                                                                                                                                  
En rekke av syklene i lokalet hadde fått merkelappen “solgt”.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
Det strømmet stadig på med folk da vi ankom Ride Bergen rundt klokken 12.30.                                                                                                                                                                                                                                                                       .
KTM. Denne råsterke kruttønnen passer vel best for storvokste folk med god kjøre-erfaring.