Marius Notøy med bronse i Roadracing NM

Marius Notøy med overbevisende bronse i Superstock 600 NM

Notøy kom til ACR med et mål for øye, nemlig å sikre bronsen i Superstock 600 NM. For å klare dette måtte han være fokusert og kjøre opp mot sitt aller beste. På det klissvåte føret gjorde Marius Notøy nettopp det. Med glimrende kjøring hele helgen hadde han faktisk så god kontroll at han bare kunne sikre bronsen inn i søndagens løp. 

Allerede på fredagen viste Notøy tenner og leverte tider helt i toppsjiktet. På kvalifiseringen for lørdagens løp satte han ny pers på vått føre på 1.40.8. Dette gav han tredje startspor for løpet.  Når sammenlagt leder Stinius Viking Ødegård krasjer stygt på tredje runden, er det Notøy som leder løpet. I 180 km/t får Stinius en high sider og fyker av sykkelen. Heldigvis gikk det relativt bra med Stinius, men han er ute for resten av helgen. Løpet ble selvfølgelig stoppet.

Notøy kan se tilbake på en strålende sesong. Nå rettes blikket fromover mot 2018

Notøy godt ut i omstarten også

I omstarten tar Notøy igjen ledelsen og leder stort sett hele veien til det er et par runder igjen. Da setter Bjørn Erik Skjærvik inn en sluttspurt som ikke Notøy kan svare på og vinner løpet. Helt på slutten kommer også Trym Johansen seg forbi og henviser dermed Notøy til en tredjeplass. Likevel øker Notøy avstanden til sin nærmeste konkurrent, Bobbo Enger, som kommer på plassen bak Notøy. Men, ingenting er avgjort før aller siste løp søndagen.

Pole position før siste løp

Pallen i SST600. Stinius Viking Ødegård (2), Trym Johansen (1) og Marius Notøy (3)

Notøy har brukt tiden fra forrige løp godt og er best i søndagens kvalifisering. Han starter dermed i front i sesongens aller siste løp. Bobbo Enger vet hva som gjelder og fyker avgårde i starten og kjører raskt i fra feltet. På det veldig våte underlaget velger Notøy og safe litt. Samboer Marianne gir han sekunderingen han trenger. Avstanden til konkurrentene bak er solid og han trenger ikke å presse seg, men kjører helt kontrollert inn til andreplass i løpet. Det holder i massevis til å sikre en velfortjent bronsemedalje norgesmesterskapet i Superstock 600 klassen. Med de ressursene Notøy har tilgjengelig,  er det rett og slett imponerende.

Her er “beviset” på at bronsen er i boks

Håper på støtte for større satsing neste sesong

Marius er klar for en enda større satsing til neste sesong, men trenger da mer støtte. Sykkelen han kjører på er ni år gammel, mens de beste konkurrentene har så å si nye. Vi trenger vel ikke utdype det ytterligere.  Med bronse plassen sammenlagt og seier i andre løpet på Rudskogen har han bevist at potensialet er der.  

Vi håper derfor virkelig at Bergens næringsliv ser nytten av den flotte måten Marius Notøy, og resten av vestlandsgjengen, representerer byen og landsdelene vår. Det er seriøse idrettsutøvere som ofrer mye for idretten sin og oppnår gode resultater, selv med små ressurser. Dersom Notøy kan få stille litt mer på lik linje med de andre konkurrentene på utstyrssiden,  kan han fort være med å kjempe hele veien inn. Vi krysser fingrene for 2018 og gratulerer igjen med bronsen i 2017.