Litt både og på Vålerbanen

Her sikrer Marius Notøy tredjeplassen i første løp

Det ble både pallplasser og en rekke nye personlige rekorder da de norske roadracingførerene møttes til årets første løp på Vålerbanen. Men, det ble også noen nedturer.

Våre to beste førere, Marius Ripel Jensen og Marius Notøy, har begge fått nye sykler foran denne sesongen. Gode tider på fredagens trening bar bud om at de også i år har til hensikt å kjempe om pall plasser. Dessverre klarte ingen av dem å kvalifisere seg til første rekke i starten, men måtte belage seg på å kjempe seg fremover i feltet.

Tett og spennende i Superstock 600

Marius Notøy har intensjoner om bite fra seg i år også

Det ble raskt etablert en tetgruppe bestående av fire førere. Stinius Viking Ødegård først og deretter fulgte Markus Høston, Marius Notøy og Jonathan Lykke. Etterhvert kjørte Stinius ned tidene sine og tikket gradvis i fra de øvrige. Ut av målsvingen for nest siste gang var det dødt løp mellom de tre andre, men med Notøy sist. Med en skikkelig frekkis lurte han seg imidlertid forbi Lykke i sjikanen og var igjen på pallplass. Nå var Notøy virkelig på hugget og ved inngangen til siste sving var han først av trioen. Marcus hadde timet svingen bedre og kom seg forbi og henviste Notøy til tredje plass i løpet. Et resultat Marius var godt fornøyd med.

Tabbe ødela

Søndagens løp derimot forbigås i stillhet. Etter å ha skiftet dekk foran løpet hadde Marius glemt å pumpe opp frambremsen og allerede på utrunden bar det rett i grusen. En skikkelig bitter pille å svelge etter lørdagens gode start. Forhåpentligvis blir det en “once in the lifetime” opplevelse.

Tøsdal Maskin støtter både Team Ripel’n og Marius Notøy og er en viktig motivasjonsfaktor for våre to beste førere.

Tekniske problemer

I superbike klassen har Ripel’n fått rikelig med konkurrenter å bryne seg på. Carl-Georg Berthelsen, Norvald Haaland og Helge Spjeldnes er alle ringrever i det norske roadracing miljøet og har gode meritter å se tilbake på. Ripel’n er ikke kjent for å frykte noen og viste med god kjøring at han ville være med å kjempe i år også. Han lå på en fin fjerdeplass da han fikk problemer med fremdekket og eksosanlegget og måtte bryte løpet.

Hektisk aktivitet i garasjen til Team Ripel’n gjennom helgen.

Skade gjorde det vanskelig

Med sykkelen i orden i igjen håpet Marius å reise kjerringa i søndagens løp. En ankelskade etter et kraftig overtråkk i vinter var imidlertid fortsatt ikke leget. Så med en godt hoven og smertefull ankel var ikke Marius i stand til å kjempe om pallen denne gangen, Det endte likevel med en verdifulle poeng for en fjerde plass og vi synes ikke Team Ripel’n skal være altfor missfornøyd. Marius gir likevel uttrykk for at ambisjonene er å vinne løp og lover å komme sterkt tilbake allerede om to uker på Rudskogen.

En skadet fot gjorde ikke en vanskelig helg noe lettere for Marius Ripel Jensen

Familieteam med rekorder

Team Birkeland hadde en flott helg og her ble det stadig satt nye personlige bestetider. Frida, som er eneste jente fra Hordaland, presset hele helgen ned rundetidene sine og endte til slutt på 1.16.223. Noe som er tre sekund raskere bare fra fredag til søndag. I løpene endte hun på en hhv 13 og 12 plass.

Kenneth Birkeland presset stadig ned tidene

Også Kenneth gjorde det bra. I Norges Cup klassen i Superbike ble det hhv 5. og 4. plass og tiden ble så god som 1.03.409

Fornøyd debutant

En annen som så ut til å være godt fornøyd på Vålerbanen, var Rene Arnesen. Han debuterte i roadracing sammenheng og kjørte sitt aller første løp denne helgen. Han kjørte ett fint første løp og endte opp på plassen bak Kenneth Birkeland.

Uheldig igjen

Slik så det ut forrige gang vi traff Eldar Hagenes på bane. Denne gangen var det girkassen som røk……

Sist MC+ overvar en NM runde gikk det skikkelig galt for Eldar Hagenes og han endte med en sykkel i flere deler. Heller ikke denne gangen skulle vi få se Eldar i aksjon, for allerede på fredagen var det slutt for Eldar. En havarert girkasse på hans erstatnings R6 var årsaken denne gangen. Han skal likevel ha stor honnør for en utrolig positiv innstilling og ikke en gang hørte vi han klage. Forhåpentligvis får han orden på den igjen til neste runde på Rudskogen.

Severdig racing

En omlegging av klasseinndelingen gjør at vi i år for mye større startfelt og enda tettere og mer spennende racing. Det gjør at det er mulig å se god og spennende roadracing her hjemme også og vi anbefaler virkelig folk å ta turen å se på minst ett løp i sesongen.

Også på Vålerbanen i helgen; Litt billigere, litt saktere, men fortsatt veldig moro 🙂
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2692