Knallstart for Bjørnefjorden Motorsykkelklubb

Fullt hus i vognhallen på Os

Os har lenge hatt en sterk tradisjon for motorsykler og Os MC klubb ble startet så langt tilbake som i 1982. Klubben har imidlertid utviklet seg til i dag å være en ren MX klubb. For gate-motorsyklistene har det dermed ikke vært noe særlig fellesskap, inntil lørdag da rundt 200 motorsykler var innom Vognhallen på Os for å ønske våren og Bjørnefjorden Motorsykkelklubb velkommen til verden. 

…..og fult utenfor hallen.

Øystein Grytøyr opprettet i vinter en gruppe på Facebook for at de, i utgangspunktet 10-12 venner og kjente, skulle ha en kanal å nå hverandre for turer og lignende. I tillegg håpet de at de kanskje kunne nå ut til litt flere i området rundt Bjørnefjorden. De anslo potensialet til rundt 30 personer. Men, dette var tydeligvis noe mange hadde lengtet etter og medlemstallet vokste lynraskt og 50 ble fort til 100. I dag teller gruppen 225 medlemmer!

Initiativtakerne: F.v. Even Hjertaas, Johan Larsen, Dag Robert Sørås, Øystein Grytøyr og Martin Søfteland Wasmuth.

Vårmønstring – en god start

Med den gode responsen fant man ut at en vårmønstring kanskje var en god start. Alle mulige sykler var velkommen og et hårete mål på 40-50 sykler ble satt.  Poenget var å treffes. Os Kommune var villig til å la dem bruke den gamle Vognhallen fra 1894 i Os sentrum. Vilkåret var at alle syklene måtte ha plastpose under for å unngå oljesøl i det nyrestaurerte bygget. Heldigvis ble dette tatt med et smil og det ble egentlig bare en artig kuriositet. Men, det er tydelig at gamle fordommer lever i beste velgående. Det fine med vognhallen er at den er så stor at man kan huse alle syklene. Trodde man.

Det tok helt av

Da vi snakket med Øystein Grytøyr etter fellesturen var det en svært fornøyd mann. Han kunne fortelle at han og medhjelperne hans virkelig hadde gledetseg til denne dagen. Ja det nærmeste han kunne sammenligne det med var julaften i tiårsalderen. Etter hvert som værmeldingene så mer og mer lovende ut skjønte man at det kunne bli stort. På fredag hadde 54 krysset av på Facebook for at de skulle komme, 10 hadde sagt kanskje. Målet for settingen var godt innenfor oppnåelig og de mest optimistiske snakket om at man kanskje kunne bli så mange som 100. At rundt 200 sykler skulle komme innom vognhallen var det ingen som i sin villeste fantasi hadde drømt om. På det meste talte mann 160 sykler inne på området samtidig. Rundt 120 sykler deltok på fellesturen som tok syklene en liten runde gjennom bygda før man landet på Er-An Veikro. Dette er også mange flere sykler enn det antallet som deltar på fellesturen etter vårmønstringen på Festplassen.

Rekruttering er viktig! Robin på 5 år var samlingens yngste. Til ære for fotografen hadde han fått førersetet denne gangen, men trives utmerket i sitt eget sete til vanlig. Med seg på tur fra Tysnes hadde han blant annet pappa og bestefar.

Veien videre

Flere av initiativtakerne er småbarnsforeldre og da er det jo litt begrenset hvor mye tid man kan bruke på dette. De har derfor ikke noe mål om å lage en organisasjon som krever masse penger og tid for å drives. At interessen for en ordentlig klubb er til stede er det ingen tvil om. I første omgang vil man sannsynligvis fortsette å bruke Facebook og heller se det litt an. Det viktigste er at man kan skape et felles møtepunkt der folk kan nå hverandre. Så får man ta ting litt etterhvert. Vi i MC-pluss ønsker Bjørnfjorden Motorsykkelklubb lykke til i fortsettelsen.

LES  OGSÅ:   Tok helt av – det er vår

 

Litt kø må man regne med når 120 motorsyklister kommer samtidig.

 

….men alle får 🙂

 

Bjørnefjorden Motorsykkelklubb på fellestur.                                                                                                                                                                                                   
Det var en nydelig dag å nyte vårsolen.                                                                                                                                                                                                                              
Vi lar denne flotte Ducati representere de mange fine syklene som var tilstede.

 

 

 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2692