Klar for NM runde på Rudskogen

Åtte av elleve hordalendinger samlet. Fra v.: Marius Ripel Jensen, Kristoffer Valle Mellingen, Jan Inge Birkeland, Kenneth Rongved, Eldar Hagenes, Marius Notøy, Stian Torp og Raymond Olsen.

Du må utvilsomt være dedikert til idretten din for å kunne drive en sport der nærmeste arena for trening og konkurranse ligger nesten 60 mil unna.

Foran helgens NM runde i roadracing har vi tatt turen til Rudskogen Motorpark i Rakkestad kommune, litt nord for Sarpsborg, for å se litt nærmere hva det er Marius Notøy og Marius Ripel Jensen holder på med.

Marius Notøy er her omtrent halvveis i treningen. Det skulle vise seg at det aller meste av kjøringen foregikk på våt bane.

Adresse Hordaland

Vi har etterhvert skjønt at de ikke er de eneste fra Hordaland som er med i den norske roadracing-familien. Likevel må vi innrømme at vi ble litt overrasket over å oppdage at hele 11 av deltakerne denne helgen har hjemstedsadresse i Hordaland. Dette utgjør faktisk rundt 10 prosent av deltakerne.

Vanskelige forhold både for førere og fotograf i dag.

Avslappet stemning

Fredagen er satt av til trening og alle klasser har fått satt opp fem økter hver. Det hele starter i ni-tiden om morgenen og så holder man på til syv-tiden om kvelden. Stemningen i depoet er avslappet og folk ser ikke ut til å stresse i det hele tatt. Man kjører sine treninger og foretar de justeringer man tror vil forbedre sykkelen til neste treningspass. Selv de som har alvorligere problemer med sykkelen, ser ut til å ta livet med ro.

Godt samhold – på tvers av vannskillet

Jan Inge Birkeland er en av dem som har et større problem. Clutch-huset på hans R6 har nemlig sprukket og dette er naturlig nok ikke en lagerført del hos Yamaha. Uten denne delen blir det ingen kjøring for Birkeland denne helgen. Men, i det norske racingmiljøet hjelper man hverandre. En kar drar hjem til Moss, plukker ned sin egen motor, og låner bort delene Birkeland trenger for å få kjørt denne helgen. Eneste aberet er at utlåneren må ha dem igjen på mandag, da han skal bruke sykkelen sin i neste uke.

Sprukket clutch-hus holdt på å spolere helgen for Jan Inge Birkeland.

Får låne deler

Historien over er ikke unik, men bare en av mange vi fikk oppleve denne fredagen. Samholdet og miljøet virker utrolig fint. Her bistår man hverandre og trenger du deler, verktøy eller annet som andre har liggende, får du låne. Fordelen med å ha en sykkel som også andre har er dermed åpenbar.

Litt finjustering mellom treningsrundene må til.

Roadracing i Norge er ikke noe som vies mye plass i norsk media, og spesielt ikke i vår del av landet. Dette gjør arbeidet med å skaffe sponsorer svært vanskelig og de aller fleste betaler alt selv. Blant hordalendingene er teamene små, ofte bare bestående av føreren selv og kanskje mor og far eller en kjæreste.

Familien Torp slapper av mellom øktene.

Regnet amputerte deler av dagens trening

Regnet har gjort at treningene har blitt noe amputert gjennom dagen og flere har fått kjørt færre runder enn man hadde tenkt. Likevel virket det som folk var rimelig fornøyde med dagen og var veldig klare for løp på lørdag og søndag. Akkurat i det vi skulle til å runde av dagen kom meldingen om at Eldar Hagenes hadde gått i bakken på aller siste treningsrunde.

Eldar Hagenes var heldigvis ikke med sykkelen inn i rekkverket.

Han kommer opp bakken fra “slakteren” da bakhjulet mister grepet et lite øyeblikk før det igjen tar tak og som en vill hingst kaster Eldar av. Sykkelen fortsetter videre i full fart og ender i rekkverket med et brak. Gaffelen blir revet av og dermed er det snipp snapp snute for Eldar for denne gang.  Selv  kommer han helt uskadd fra hendelsen.

Stian Torp i kø for teknisk kontroll.
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2692

4 Comments

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791
 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791

  God knall, men det foregår faktisk eit enda større event på vålerbanen med endå fleire vestlendingar.

  • Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791

   Kanskje det Even. Vi får se når vi kommer til Vålerbanen i morgen.

 2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791

  Veldig flott å lese! Liker at denne avisen legger tid i å følge roadracing miljøet! Det trenger vi! Stå på til utøver og heile appratet og stå på til avisa!!

 3. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791

  Veldig bra at dykk skriv litt om alle Hordalendingar som er med! ?

Kommentarer er lukket.