Imponerende oppslutning om fellestur

Lite ante de fremmøtte at årets aller første skikkelige vårdag i Bergen og MC Klær sin felles mc-tur skulle falle på samme dag. Oppmøtet ble derfor langt over forventet og for å få gjennomført på en trygg og god måte, ble det delt opp i flere grupper.

Invitasjonen var såre enkel: Kom og vær med på fellestur, uansett sykkel og erfaringsnivå. Og folk kom i hopetall. Godt over 100 sykler var samlet utenfor butikken i Totlandsveien 2 denne solfylte ettermiddagen. Av disse kjørte over 80 på fellestur! Spennvidden hva sykler og kompetanse gjelder var enorm. Her var alt fra store cruisere til små motarder, fra veldig erfarne mc-folk til blodfersk ungdom på 125 kubikkere. En skikkelig brobygger mellom miljøene med andre ord.

Mange møtte frem tidlig. Siden bare strømmet det på helt frem til turstart.

Førermøte

Folk ble samlet til et førermøte der man ble fortalt hvor turen skulle gå og hvordan man hadde tenkt å gjennomføre det hele. Deretter ble man på godt gammelt gym-vis delt inn i 1’ere, 2’ere osv. for å vise hvilke gruppe man skulle kjøre med. Totalt ble det altså 4 grupper med rundt 20 sykler i hver.

Pitstop ved Vestrevatnet.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Tidsintervallene mellom de fire gruppene fungerte fint ved første stopp.

Intervaller

Så, med noen minutters mellomrom, ble man sendt avgårde på litt ulike veier til Osterøy. Målet var at man skulle komme omtrent samlet inn til Vestrevatn til et lite pitstopp før man tok siste biten inn til bestemmelsesstedet, Osterøykroa i Lonevåg.

Ulykke ved Hosanger. Heldigvis lot det til at det gikk bra med føreren. Ambulanse og brannmannskaper var raskt fremme på stedet.

Amputert samling på Osterøykroa

Ved Skålvika, like før Hosanger, kom en av deltakerne litt for langt ut i en sving og traff murkanten på den smale veien. Den godt voksne føreren ble til alt hell slengt framover i veien, mens den digre, tunge cruiseren bykset over muren og fortsatte noen meter ned en svært bratt skrent. Terrenget på stedet var svært ulendt. Mannen var bevisst, men uklar etter uhellet. Sannsynligvis pådro han seg en kraftig hjernerystelse, men tilsynelatende var han uten bruddskader. Ambulanse og brannmannskaper var svært kjapt på ulykkesstedet. Siden veien ble blokkert førte det til at over tredve motorsyklister ikke kom seg til kroen før de første allerede hadde forlatt stedet. Dermed mistet man litt av følelsen av å være en så stor gruppe på tur. Avslutningen ble da heller ikke som forventet.

Bygdanytt: Mc-ulykke ved Hosanger.

Mc-føreren er kjørt bort i ambulanse og turdeltakere og brannmannskap sikrer sykkelen i det bratte terrenget.

Prisverdig initiativ

To stappfulle hus med MotoGP sendinger og nå denne fellesturen viser at MC Klær Bergen, sammen med Nesttun trafikkskole, har lyst til å bidra i det bergenske mc-miljøet. Med over 80 deltakere på turen, er det tydelig at folk setter pris på denne typen arrangement. At så mange aldri hadde kjørt på Norges største innlandsøy tidligere, overrasket også. Osterøy har utrolig mange fine mc-veier og er absolutt verdt et besøk. Arrangørene vil med dette takke for det store fremmøtet og håper å kunne gjenta arrangementet. MC+, som forøvrig stilte med 2 av turlederne, vil også takke deltakerne for samlet sett å kjøre både pent og aktsomt.

 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2692