Høstlig idyll på Pionertreffet

Pionertreffet kunne skilte med naturskjønne omgivelser på Olsnes ved Bruvik.

NMCU Hordaland arrangerte Pionertreff på Osterøy helgen 15. – 17. september . Deltakerantallet var ikke imponerende, men de som var der fikk en uforglemmelig helg i nydelig høstvær.

God fyr i bålpannen i det man går inn i skumringstimen første kvelden.

Treffet ble annonsert med merkelappen “back to basic” som betyr at her ville man tilbake til det enkle. Deltakerne bringer selv med seg mat og drikke etter eget behov, mens arrangørene holder griller, kull, bålpanne og ved. På plassen var det også felles lavvo med ildsted samt utedo, kai og strand.

Treffdeltakernes bagasje ble fraktet med ATV fra parkeringsplassen og ned til teltplassen ved fjorden.                                                                                                                        
Invisible MC har fått opp lavvoen på teltplassen.

Utfordring

Totalt var det rundt 40 personer fra mc-miljøet som gjestet Klyvvikje gard på Olsneset ved Bruvik. Omtrent halvparten overnattet, og resten var dagsbesøkende. Ettersom treffet kom på samme helg som sykkel-VM begynte, ble det noen utfordringer på transportsiden. Kanskje var dette en medvirkende årsak til at det kom såpass få gjester. Det la imidlertid ingen demper på stemningen, og det usedvanlig flotte høstværet gjorde også sitt til at oppholdet ble av de aller beste.

Stilstudie fra midten av forrige århundre: En sterkt bobbifisert Triumph Street Twin 1954 modell, bensinpumpe fra MIL Benzin og traktoren Gråtass (Ferguson TE20 produsert fra 1946 – 1956.)

Inspirerende kjøring

Klyvvikje gård ligger cirka 13 kilometer fra Osterøybroen, og som så mange andre steder på øyen, så er det mye smal vei og krappe svinger. For manges vedkommende betyr det hyppige girskift og like hyppig bruk av gass og brems i hurtig tempo. Og ikke minst, stor grad av aktsomhet. Med andre ord, svært inspirerende kjøring frem til bestemmelsesstedet.

Uvanlig farkost på et mc-treff. Første båt er ankommet. Senere skulle det komme 4 til.

Kom sjøveien

Selve gården består av et fantastisk område med hovedhus med diverse småhus, gråtasstraktor, 6 personer, høner, kaniner og et par katter. Helt nederst på eiendommen er det kai og en flott badevik. Det er også der man finner teltplassene. Det var likevel ikke alle overnattingsgjestene som benyttet dem. For ganske utradisjonelt til et mc-treff å være, så ankom det hele 5 båter med treffdeltakere. Med så naturskjønne omgivelser, lun vik og rene sommerværet, så er det kanskje ikke så rart at noen lot seg friste til å benytte sjøveien fremfor landeveien.

Utsikt mot Ulvsnesøy eller “fangeøyen”.                                                                                     
Treffdeltakerne fikk omvisning på gårdens eget museum.                                                  
Fra det rikholdige landhandelmuseet. Kassa-apparat med håndsveiv.

Åpen dag

Klyvvikje gård arrangerer ulike aktiviteter, blant annet en åpen dag. Da kan det komme helt opp til 500 gjester innom. Der finnes også et innholdsrikt landhandelmuseum med en mengde gammeldagse varer og reklameeffekter, pluss et låvemuseum med noen svært gamle motorsykler, slåmaskiner og øvrige gårdsgjenstander. Det lages også diverse tradisjonsrik mat for salg, samt at stedet kan leies ut til spesielle arrangementer.
Se mer om Klyvvikje gård.

Måltidene ble inntatt i strålende sol ved langbordet på kaien.

Sosial profil

En av deltakerne bemerket at dette treffet hadde en så sosial profil at man i stor grad delte på det man hadde. Dette resulterte i at alle som ville fikk servert egg & bacon, kald melk og juice til frokost, og i tillegg kunne meske seg med fleskepannekaker til lunsj. En svært populær vri vil vi tro.
Når man så til alt overmål får uventet og storfint besøk av 7 svaner og “den stygge” andungen, så er det vel bare å anta at dette må ha vært en eventyrlig helg for alle involverte.

Svanene styrer mot leirplassen. Det var 7 stykker av dem pluss en andunge. 
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2692