Dannevirke, ett mekka for motorsyklister?

Dannevirke

Et jobbmøte hadde ført oss til Oslo en torsdag i slutten av september og nydelig høstvær gjorde at fristelsen for en bonushelg i Tyskland ble uimotståelig. Som overnattingssted hadde vi valgt Bed & Breakfast Dannevirke. Et biker-hotell lokalisert 5 mil syd for grensen mellom Danmark og Tyskland som vi hadde hørt mye bra om.

I følge GPS’en hadde vi kommet rett, men vi hadde våre tvil. Alt var stille og ingen folk var å se. Samtidig virket det da unektelig som om vi var i et vanlig boligområde. Rett nok stod det Bed & Breakfast Dannevirke både over hovedinngangen, som var låst, og på garasjen.

Chesterfield
En av to salonger.

Vi åpnet døren til garasjen som var ulåst. Her stod det noen motorsykler og en god del kasser øl. Hm, kanskje vi var kommet rett likevel? Vinduet i en liten dør på siden var dekket av klistremerker fra ulike mc-klubber og vi prøvde å åpne denne. Den var heller ikke låst og vi gikk inn. På et lite bord lå det en rekke med konvolutter med navn  og rom-nummer på. Her var det tydeligvis ikke noe i veien med tilliten.

Vi fulgte kartet som var tegnet på konvolutten og gikk opp i andre etasje for å finne rommet vårt. Helt i tråd med sånn det skal være i en miljøbevisst nasjon, kom lysene på etter hvert som vi beveget oss. Vel oppe i gangen kom det første sjokket. Veggene i gangen var dekorert med sidekåper og andre mc-deler, mens det på gulvet lå tanker og motorer på rekke og rad. Snakk om flotte pyntegjenstander. Da vi rundet neste hjørne var det vanskelig å tro det man så. Her stod det flere sykler, enda mer mc-veggpynt og selvfølgelig en motor eller tre til. Vi var definitivt kommet til rett sted.

“Nattevakten.”

Vi fant rommet vårt som var enkelt, men veldig stort. Ingen problemer med å få plass til alle mc-klærne med andre ord. Etter å ha kledd seg om til sivil etter en lang dag i salen, var vi klar for flere overraskelser.  Vi åpnet døren inn til det som viste seg å

Gangen
Gangen.

være et felles oppholdsrom. Ett digert rom med to svære Chesterfieldsalonger og to store og gode langbord. Overalt var det dekorert med mc-dekaler og annen mc relatert pynt. Nok et rom med atmosfære altså.

Utover kvelden kom det stadig sigende inn nye sykler. Vi slo oss i sammen med en svensk gjeng som hadde valgt å ha Dannevirke som sin base for helgen. Det er en stor kro like ved, men den stengte litt for tidlig for oss. Vi måtte derfor gå en ti minutters tur til en italiensk restaurant, som serverte både pizza og vanlig tysk restaurantmat. Etterpå dro vi tilbake til Dannevirke og hadde noen trivelige timer i fellesrommet. Etter hvert ble vi til over tyve personer og det var nesten som ett nordisk mc-treff med både svensker, dansker og nordmenn.

Kjøleskapet 🙂

Frokosten neste dag var også en flott opplevelse. Da vi kom inn i spiseavdelingen ble vi møtt velkommen av en hyggelig jente som spurte hvilket rom vi hadde bodd på. Vi svarte på det og ble vist bort til et bord for to der det var dekket med mat og drikk for oss. Ingen kø, her kunne en bare slappe av og nyte frokosten. Var det noe ekstra du trengte, var de kjappe å skaffe det til deg.

Hele oppholdet var basert på tillit og møtet i spiseavdelingen var faktisk det første med noen som jobbet der. Kjøleskapet med øl som vi benyttet oss av kvelden før var også tillitbasert. “Bare si hvor mange du har tatt når du reiser”

Vi kan derfor, uten forbehold, anbefale dette stedet til alle som har bruk for et herlig sted å bo, enten det er til eller på vei hjem fra Europa. Avstanden til Hirtshals gjør at man kan kjøre de små veiene i Danmark og likevel ha god tid til båten fra Hirtshals. Bestillingen er kanskje litt mer “kronglete” enn vanlig. Her er ikke noe online-bookingside, men man sender rett og slett en e-post og sier hva man trenger. Det gikk et par dager før vi fikk svar, men det var jo tross alt litt i kanten av sesongen

Er du interessert finner du mer her på Dannevirke

Bed & Breakfast Dannevirke
Et svært innbydende forsamlingslokale.

 

Bed & Breakfast Dannevirke
Klar for dagens tur.