Club of Newchurch

Club of Newchurch
Etter elleve suksessfylte år har kjempearrangementet i Østerrike skiftet navn fra Tridays til Club of Newchurch. Samtidig er det åpnet opp for alle mc-merker.

Det som har vært kjent som verdens største Triumph-arrangement har kommet til veis ende, og det offisielle partnerskapet mellom Tridays og Triumph er dermed et avsluttet kapittel.

Det betyr likevel ikke at et av Europas flotteste motorsykkel-events har avgått ved døden. Tvert i mot er staben i landsbyen Neukirchen i Østerrike blitt utvidet og man åpner opp for alle mc-merker. Arrangementet har nå skiftet navn fra Tridays til Club Of Newchurch.

 

Nesten uavbrutt kjører det sykler opp og ned i hovedgaten.
Utstillingsmodellen til custombyggerne i Unique Cycle Work.

UTVIDET PROGRAM: Som før er det lagt opp til et særdeles innholdsrikt program som blant annet inneholder guidede mc-turer, utstilling av private sykler samt en hel mengde kommersielle utstillere langs hovedgaten «Dealers boulevard». I tillegg rigges det opp to store scener i henholdsvis «uptown» og «downtown» hvor band som holder høyt nivå underholder med live musikk. Selvfølgelig er det også en hel mengde barer og spisesteder på gatenivå samt tilbudet fra nærliggende restauranter og hoteller. Da er det bare nevnt et lite utvalg av programmet, for sikkert blir det også både mc-race, trick-kjøring, uanmeldte og artige kulturinnslag langs hovedgaten, marked, tivoli, innslag fra publikum og mye, mye mer. I det nye programmet vil man også satse på unge custombyggere. De som mener de har noe spesielt å fare med, kan søke om gratis utstillingsplass. Nivået er imidlertid høyt, så dette kan nok bli et nåløye for dem som søker. På sikt vil man også få i gang en egen motorsykkel-filmfestival, og det høres jo riktig spennende ut. 

Fra to store scener spilles det live-musikk både på dagtid og kveldstid.

PROFESJONELT: Hva er det så som gjør denne storslagne mc-happening’en så spesiell, utenom det allerede nevnte? Vel, for å svare på det må vi flette inn at vi er en gjeng fra Vestlandet som har besøkt dette arrangementet flere år på rad. Samtlige av oss har blitt like imponerte hver gang. For det første er organiseringen uhyre profesjonell. Det kan virke som det meste av befolkningen i denne sjarmerende landsbyen deltar på en felles dugnad, og gjør det med glede og innlevelse. En rekke av butikkene i byen har ryddet ut sitt vanlige vareutvalg og erstattet det med mc-relaterte varer. Byens sentrale plassering, nærmest midt i Europa og med god tilgjengelighet, spiller også inn. Dernest er det de unike turmulighetene på veier som nærmest kunne vært spesialbygget for kjørekåte motorsyklister. Naturen er simpelthen så spektakulær at selv en nasjonalromantisk vestlandspatriot kan miste pusten av utsynet. Skulle du i løpet av oppholdet ønske deg en liten pause fra brølende motorsykler og feststemte mennesker, så er ikke det noe problem. Da har du mulighet til å ta stolheis opp til toppen av et av de nærliggende fjell og nyte praktfull utsikt derfra.

Sjekk programmet for 2017: Club of Newchurch

Fra utstillingsområdet i “downtown”. 

KNIRKEFRITT: Primus motor, og hjernen bak det hele, er reklamemannen Uli Brée. Han er den ubestridte leder og sjef og later til å ha siste ord i nærmest alle viktige avgjørelser som blir tatt. Han må ha et riktig velutviklet organiseringstalent og i tillegg ha en dyktig stab rundt seg for at hele arrangementet skal forløpe så knirkefritt som det vitterlig har gjort i de elleve årene det har stått på. Sist gang vi var der verserte det rykter om at tiårsjubileet kunne være det siste Tridays som ble arrangert. Vi fikk omsider anledning til å konfrontere Uli Brée med disse ryktene, og hvor han svarte noe sånt som at det sikkert kom til å bli arrangert flere Tridays, men da måtte i så fall Triumph komme opp med mer penger på bordet.


BRUDD I MINNELIGHET: Det ellevte Tridays ble i alle fall arrangert, men så var det altså slutt på samarbeidet etter fjoråret. Kanskje var ikke herr Brée og staben hans fornøyd med Triumph sin innsats, eller kanskje har Triumph på sentralt hold ønsket å dra det hele hjem til England. Det blir uansett bare spekulasjoner fra vår side. Det kan jo og være, slik det ble hevdet i pressemeldingen, at partene etter lange forhandlinger valgte å avslutte det offisielle partnerskapet i all minnelighet. Det er for så vidt heller ikke viktig. Det som derimot etter vår mening er viktig, er at dette enestående arrangementet fortsetter i samme ånd som tidligere. Ganske enkelt fordi det er så unikt og dermed fortjener et bredt publikum, uansett hvilket mc-merke man foretrekker. Bare da lever man opp til mottoet: «7 days pure motorcycle emotion». Akkurat det er vi ikke det minste i tvil om at denne dyktige gjengen vil klare.

Facebook: Club of Newchurch

Stor andel av privatbygde customsykler.

VEL VERDT Å TA TUREN: Om du nå skulle føle deg fristet til å legge ferieturen dit, eller klemme inn et besøk på en allerede planlagt mc-tur, så kan det være greit å være klar over følgende: Byen er omkranset av høye fjell, dermed kan man oppleve skinnende sommerdag i det ene øyeblikket, og i det neste mørkner det til. Torden rister byen med dunder og brak og regnet høljer ned. Like plutselig forsvinner uværet, og solen skinner igjen. Ikke helt ulikt klimaet i en annen fjellomkranset by som mange av oss kjenner ganske godt.

Det kan og være verdt å merke seg at Neukirchen har et lite, men viktig haleheng i navnet, nemlig «am grossvenediger.» Dermed kan man kanskje unngå tabben som undertegnede gjorde på første tur. Reisen nærmet seg og det ble sagt at det begynte å bli knapt med ledige overnattingssteder. Her var det bare å kaste seg rundt og finne noe på nettet. Noen kjappe søk senere dukket det ideelle stedet opp. Innbydende, med koselig bar, en grønn hageflekk og svømmebasseng. Og ikke minst rimelig. Med andre ord bare å bestille. Det var bare én hake ved det, skulle det senere vise seg. Den angjeldende byen Neukirchen lå nemlig i Tyskland. Flere hundretalls kilometer fra vårt bestemmelsessted, Neukirchen i Østerrike. Heldigvis, og ved en ren tilfeldighet, ble fadesen oppdaget i tide.

2 Comments

  1. Takk for din kommentar og god tur. Med de dyktige arrangørene som står bak er vi overbevist om at dette blir nok et suksessfylt arrangement.

Kommentarer er lukket.