Bronse til Marius Ripel Jensen i Superbike NM

To ganger i løpet av helgen sikret Team Ripel'n seg sølvplassen

Med to andreplasser i finalerunden på Rudskogen kjørte Marius Ripel Jensen seg opp til en sammenlagt bronseplass i årets Roadracing NM. Dermed sikret Hordaland seg to medaljer i Roadracing NM uten noen som helst form for treningsanlegg. Imponerende.

Det er Team Ripel’n sin første sesong i Superbike NM og de har hele tiden vist at de virkelig kan henge med. To ganger har imidlertid Ripel’n krasjet fra klare podium plasseringer på siste runde av løpene. Dermed har han mistet verdifulle poeng i sammendraget og gikk derfor inn til finalehelgen som nummer fire sammenlagt. Med sin, som alltid, offensive innstilling var det helt klart at målet var å klatre opp på pallen i løpet av helgen. Et mål som ble innfridd etter svært god kjøring og to andreplasser. Avstanden frem til andreplassen var 19 poeng.

En meget fornøyd Marius med bronsemedaljen sammenlagt i NM

Ripel’n har vist utrolig god form på vått føre gjennom sesongen. Utklassingen i siste løpet på Rudskogen før sommeren er fortsatt friskt i minne. Denne gangen var det imidlertid strålende sol og knusk tørr bane som ventet førerne. Allerede fra første trening viste Team Ripel’n tenner og kvalifiserte inn til andre startspor til løp en. Først stod sesongens suverene Ole Petter Plassen, som allerede hadde vunnet sammenlagt. I dette løpet kontrollerte Marius fint inn til en sikker andreplass.

LES OGSÅ:    Marius Notøy med bronse i Roadracing NM

I søndagens løp derimot ble det jevnere, om andreplassen altså. Ole Petter Plassen viste nemlig storform og satte ny banerekord på Rudskogen og var helt suveren. Men, bak der, var det kamp om plassene mellom Ripel’n, Stig Flemming Jensen og Andreas Røsstad. Lenge var det Stig Henning som kjempet side om side. Så tett var det at i forrsøk på å passere Ripel’n kommer Stig Henning borti armen til Ripel’n med slik kraft at bremsehendelen hans blir bøyd. Da begynner vi å snakke om små og tette marginer.

 En suveren gull medaljør, Ole Petter Plassen, flankert av sølvmedaljevinner Henning Fagerhaug og Marius Ripel Jensen på bronseplass

Sin vane tro holder Ripel’n løpet godt og med beste tid på siste runde kniper han dermed sin andre andreplass for helgen. Med det sikrer han seg en fantastisk bronsemedalje i sitt første år i Superbike NM. En prestasjon det virkelig smaker fugl av.

Marius har tatt steg gjennom sesongen og det har gradvis godt fortere. Kun helgen på Karlskoga føles som litt dårlig. Der viste det seg at bakhjulet stod litt skeivt pga slitte spacere. Dette gjorde at det kjentes ut som sykkelen sladdet og manglet grep. Ellers har han levert jevnt godt hele veien og ekstremt godt på vått føre.

IDM Avslutning neste stopp

Som en bonus på en god sesong har Team Ripel’n blitt plukket ut av Norges Motorsportforbund til å representere Norge i det finalen i det internasjonale tyske mesterskapet, IDM, senere i denne måneden. IDM holder et svært høyt nivå og det blir spennende å se hvordan teamet kan klare seg i dette feltet. Første målsetting blir uansett å prøve å kvalifisere seg til selve løpet og så får man ta resten derfra. Men, dette er ikke fotball eller ski så det følger derfor lite penger med når man skal representere Norge i Roadracing. For å klare å gjennomføre prosjektet har det derfor blitt opprettet et privat spleiselag. Mer info finner du her 

ny sykkel
Team Ripel’n har begynt å se på muligheten for ny sykkel foran neste sesong

Etter IDM er det på tide å begynne å se fremover mot ny sesong. For det blir full NM satsing neste år også, selv om man må gå ny runde med alle sponsorene. Kanskje det hadde vært en ide å i hver fall få noen avtaler med litt horisont. Målsetningen for neste år er helt klart å komme på pallen sammenlagt og kanskje komme litt nærmere Ole Petter Plassen.  For å få trent litt mer vurderer man å plassere sykkelen i Spania i vinter. Da er det bare å fly ned og for å få verdifull kjøretrening. Her hjemme er det uansett ikke stort man får brukt den til.

Vi ønsker Team Ripel’n lykke til i IDM og med forberedelsene til neste sesong.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2692