Bikers Rest – en oase for motorsyklister

Mc-parkering i det gamle fjøset. Her står syklene tørt og trygt.

På denne tiden av året er det sikkert mange som allerede har spikret sine ferieplaner. Enten du nå skal cruise rundt i eget land med mulighet for fantastiske naturopplevelser, eller du har tenkt deg videre sørover i Europa.

For mange av dem som velger siste alternativ, starter gjerne turen med danskebåten fra Bergen, Stavanger eller Kristiansand og med anløp i Hirtshals. Om så er tilfelle har vi ett råd: Ta det litt med ro, og senk skuldrene. Den beste løsningen er ikke alltid å komme frem til bestemmelsesstedet hurtigst mulig. I stedet for å blåse gjennom Danmark og kjøre med stram wire på motorvei gjennom Tyskland, går det an å gjøre en liten vri. Nemlig å nyte turen fra første kilometer.

Kai og Ulla Lund driver Bed & Breakfast på sitt egenartede Bikers Rest.

Danmark, vårt nærmeste ferieland

Hvorfor ikke få med seg noe av det Danmark har å by på? Bare en halvtimes kjøretur fra Hirtshals finner man Løkken. Et kjent feriested også for mange nordmenn. Og nettopp i Løkken finner man denne perlen av et sted for oss motorsyklister. Stedet bærer navnet Bikers Rest og drives av Ulla og Kai Lund. Et par som har rikelig med erfaringer fra mc-turer i både eget land og i utlandet. Dette har de tatt med seg da de startet opp sitt eget overnattingssted som hovedsakelig er rettet mot ferierende motorsyklister. Det er likevel ikke noe krav at man skal kjøre mc for å benytte seg av tilbudet deres. Stedet passer også fint for syklister, backpackere eller bilturister.

Sjekk ut denne videoen fra Løkken. Beach Race 2015

Det nedlagte gårdsbruket har gjennomgått betydelige oppgraderinger.

Nedlagt gårdsbruk

Paret bestemte seg fort da de kom over det nedlagte gårdsbruket som lå til salgs. På under et år fikk de satt det i stand og var klar til å ta i mot gjester. Og det er blitt et riktig så innbydende sted, og til og med til svært rimelige priser. Det er 9 rom til utleie og med tilsammen 22 senger. Pris pr. seng er 120,- Dkr som med dagens kurs utgjør 155,- Nkr. Da er det rent laken på sengen, og man kan leie øvrig sengetøy, bruke sitt eget eller benytte egen sovepose. Det er etter vår vurdering nærmest latterlig billig. Særlig med tanke på stedets standard og ikke minst den lune atmosfæren. For paret Lund er nettopp slik vi liker å oppfatte dansker. Blide, vennlige og passe laid-back. Rett og slett et trivelig par som får deg til å føle deg riktig så velkommen.
Stedet kan også tilby noen teltplasser. Da har man dessuten tilgang til baderom, vaskemaskin og et eget kjøkkenanlegg.
Bikers Rest er i det hele tatt svært så gjennomtenkt. Her er det praktiske løsninger som for eksempel låsbare skap med strømuttak, stort tørkerom for tørking av vått kjøreutstyr samt mye annet smart. Innredning og interiør i de gamle, restaurerte bygningene er også så tiltalende og mangfoldig at det bør appellere til de aller fleste motorsyklister.

I den gamle gårdsbygningen er det blitt plass til både mc-parkering og aktivitetsrom.

Kjøre inn i fjøset

Vi ankom stedet en mørk augustkveld. Som kjent er veibelysning fullstendig fraværende på danske landeveier, så vi holdt på å kjøre rett forbi. I siste liten fikk vi øye på velkomstskiltet. I det vi rundet den største bygningen, fikk vi øye på en stor lysåpning. Det var en bred port hvor lyset strømmet ut. Her var det bare å holde motoren i gang og trille rolig rett inn i det gamle fjøset. Det store rommet holdt fin standard og det stod allerede flust med motorsykler parkert der. Nesten før vi var kommet oss av sykkelen fikk vi stukket en øl i hånden. Policyen her var nemlig slik at den første ølen var gratis. De øvrige var forresten så billige at man som nordmann kunne bli rent flau. Noen danske bikere hilste i det vi passerte biljardbordet som stod plassert like ved de parkerte syklene. Så var det bare å finne seg til rette på det hjemmekoselige rommet og ta i bruk det praktiske baderommet som lå rett over gangen.

Lett å finne seg til rette i den profilerte baren.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
Ekstra kjøkkenavdeling med god plass. Dette kan også benyttes av dem som bruker teltplassene.

Omvisning

Neste morgen inntok vi morgenmaden, som forøvrig var ferdig porsjonert, og som inneholdt det man trenger for en god start på dagen.
På vår oppfordring fikk vi deretter en omvisning på området sammen med Kai. Det som umiddelbart slo oss var hvor utrolig mye arbeid som var lagt ned på svært kort tid. Med sin avslappede holdning kan Kai gjerne fremstå som en bedagelig fyr, men mannen er utvilsomt av det virkelig driftige slaget. Han fortalte også om videre planer, og vi er ikke det minste i tvil om at han har gjennomført det meste av det når sesongen nå kommer skikkelig i gang. Bikers Rest holder forøvrig åpent hele året. En rekke nordmenn har benyttet seg av dette utenom mc-sesongen. De har tatt danskebåten til Hirtshals, og maxi-taxi derfra direkte til en festlig helg på dette trivelige mc-stedet. Uansett hvilket alternativ man velger, så kan vi anbefale Bikers Rest på det varmeste.

Bikers Rest hjemmeside

Om man ønsker å trekke seg litt tilbake, så er det flere lune kroker som passer til det.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/0/4/4/mc-pluss.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2692